Hvordan laster jeg ned lydboken?

Når du har handlet en lydbok hos oss finner du boken under Digitale produkter på Min side. Før du laster lydboken ned til din mobil eller nettbrett trenger du en app for lydbøker på din enhet.

For å installere en appen gjør du følgende:

• Installer en gratis app for lydbøker fra en norsk leverandør. Dette gjør du fra App Store (IOS) eller Google Play (Android).
  • Følg instruksjonene for innlogging når du har åpnet appen.
  • Du må opprette bruker i appen med samme epostadresse som du har kjøpt bøkene.
  • Når du har logget deg inn finner du bøkene du har kjøpt.
  • Velg lydboken du ønsker å laste ned og trykk "last ned".
  • Lydboken lastes ned til bokhyllen din.
  • Velg mellom å laste ned flere bøker eller å gå direkte til bokhylla for å lytte.

Alternativ nedlasting

Du laster ned lydbøkene fra Min side > Digitale produkter. Finn navnet på lydboken du vil laste ned og velg «Last ned». Velg deretter å «lagre filen» på enheten.

Lydfilen som lastes ned legger seg i nedlastingsmappen på din pc/mac og må deretter overføres til programmet du vil høre den i. Det finnes flere ulike programmer for å høre på lydbøkene. Noen vanlige programmer er f.eks. iTunes og Windows Media Player.

For å overføre lydboken fra nedlastingsmappen til programmet du vil høre den fra går du inn i nedlastingsmappen, finner lydbokfilen og markerer den. Høyreklikk og velg så "åpne i .." fra menylisten som kommer opp. Lydboken legger seg nå i det valgte programmet

Vær oppmerksom på at det kan ta litt tid fra du har trykket «Last ned» til selve nedlastingen av lydboken starter. Dette skyldes at lydbøker er relativt store filer hvor det tar litt tid å hente inn all informasjonen om lydbokfilen som skal lastes ned. I tiden fra du trykker «Last ned» til selve nedlastingen starter, får du meldingen «connecting to/waiting for audiolock»

NB! Hvis du laster ned lydboka til iTunes, bør du markere den som en lydbok i programmet i etterkant. Dette gjør du ved å følge denne veiledningen

0 Kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.