Hvordan laster jeg ned lydboken?

Når du har handlet en lydbok hos oss finner du boken under Digitale produkter på Min side. Før du laster lydboken ned til din mobil eller nettbrett trenger du en app for lydbøker på din enhet.

For å installere en appen gjør du følgende:

• Installer en gratis app for lydbøker fra en norsk leverandør. Dette gjør du fra App Store (IOS) eller Google Play (Android).
  • Følg instruksjonene for innlogging når du har åpnet appen.
  • Du må opprette bruker i appen med samme epostadresse som du har kjøpt bøkene.
  • Når du har logget deg inn finner du bøkene du har kjøpt.
  • Velg lydboken du ønsker å laste ned og trykk "last ned".
  • Lydboken lastes ned til bokhyllen din.
  • Velg mellom å laste ned flere bøker eller å gå direkte til bokhylla for å lytte.

Alternativ nedlasting

Du laster ned lydbøkene fra Min side > Digitale produkter. Finn navnet på lydboken du vil laste ned og velg «Last ned». Velg deretter å «lagre filen» på enheten.

Lydfilen som lastes ned legger seg i nedlastingsmappen på din pc/mac og må deretter overføres til programmet du vil høre den i. Det finnes flere ulike programmer for å høre på lydbøkene. Noen vanlige programmer er f.eks. iTunes og Windows Media Player.

For å overføre lydboken fra nedlastingsmappen til programmet du vil høre den fra går du inn i nedlastingsmappen, finner lydbokfilen og markerer den. Høyreklikk og velg så "åpne i .." fra menylisten som kommer opp. Lydboken legger seg nå i det valgte programmet

Vær oppmerksom på at det kan ta litt tid fra du har trykket «Last ned» til selve nedlastingen av lydboken starter. Dette skyldes at lydbøker er relativt store filer hvor det tar litt tid å hente inn all informasjonen om lydbokfilen som skal lastes ned. I tiden fra du trykker «Last ned» til selve nedlastingen starter, får du meldingen «connecting to/waiting for audiolock»

SLIK OVERFØRER DU LYDBØKER FRA DATAMASKIN TIL LYDBOK-AVSPILLER

For å høre lydbøkene dine i for eksempel musikkavspilleren på telefonen, eller på en mp3-spiller, må du overføre filene gjennom et musikk-program. Her gir vi deg en trinn-for-trinn-guide til hvordan du overfører filer gjennom iTunes.

Du kan selvsagt også benytte Windows mediaplayer og andre, lignende programmer.

1. Åpne iTunes
  2. Finn mappen med alle lydbok-filene i, eller eventuelt den ene lydbok-filen (om du har lastet ned singel-fil), og dra dem inn i iTunes
  3. Nå skal vi markere at dette er en lydbok, slik at de havner på riktig sted i avspilleren. Det gjør du slik:
  • Høyre-klikk på omslagsbildet, og velg «Vis info».
  • Velg fanen «Valg» øverst i vinduet som kommer opp.
  • Under «Medietype» velger du «Lydbok».
  • Sett husk posisjon til «Ja».
  • For å unngå at lydbokavsnittene spilles når du hører på blandet musikk, kryss av for «Utelat ved miks»
  1. Nå finner du igjen lydboken under «Bøker» i iTunes, og filene er klare til å lastes over din foretrukne avspiller.
  2. Koble til telefonen, nettbrettet eller mp3-spilleren din til datamaskinen. iTunes vil automatisk koble til enheten. Dersom filene ikke automatisk blir synkronisert (overført) til din avspillingsenhet, gjør du følgende:
  • Klikk på enheten i iTunes.
  • Gå til fanen «Bøker» øverst i programmet, og velg deretter om du vil synkronisere alle lydbøker eller markerte lydbøker. Dersom du bare vil synkronisere noen få lydbøker, markerer du hvilke du vil overføre på lydbok-listen.
  • Klikk på «synkroniser»-knappen nederst i høyre hjørne av iTunes.
  • Synkroniseringen er nå i gang, og du kan følge med på hvor langt overføringen har kommet øverst i iTunes.
  1. Koble fra avspilleren din. Du finner umiddelbart lydbøkene dine igjen i musikk-avspilleren på din enhet.

0 Kommentarer

Logg på hvis du vil legge inn en kommentar.