Hvordan lese ebøker på en pc/mac

De fleste norske ebøker er vannmerkede; dvs. at de ikke har noen kopibeskyttelse, men at navnet på den som kjøper eboken blir liggende inne på tittelsiden i eboken.

For å laste ned vannmerkede ebøker til pc/mac må du først installere det gratis leseprogrammet Adobe Digital Editions. Under finner du en beskrivelse av hvordan du får installert programmet og autorisert det med din BokskyaID

Installer Adobe Digital Editions.

1. Last ned ADE fra denne siden.
  2. Installer ADE på din PC eller Mac.
  3. Klikk på "Help"-menyen øverst og velg "Authorize Computer..."
  4. Velg Bokskya fra rullegardinmenyen "eBook Vendor"
  5. Legg inn BokskyaID`en (e-postadressen du bruker til å logge deg inn på Tanum.no) under "Vendor Login ID"
  6. Legg inn passordet du opprettet hos Bokskya under "Vendor Password" og klikk på "Authorize"

Slik får du tilgang til passordet til din BokskyaID

1. Klikk på denne lenken for å komme til Bokskyas nettsider.
  2. Klikk på "Glemt/opprett passord"
  3. Legg inn din epost adresse og klikk på "Endre/opprett passord"
  4. Du mottar en epost med en lenke til Bokskyas sider.
  5. Klikk på lenken og fyll inn ønsket passord.

Slik laster du ned eboken til pc

1. Logg inn på Min Side>Mine ebøker på Tanum.no
  2. Trykk "last ned" under eboken du vil laste ned
  3. Velg "lagre"
  4. Gå til mappen "Nedlastinger" på din pc
  5. Finn eboken og dra den over i leseprogrammet Adobe Digital Editions