Filtype støttes ikke - Kan ikke åpne filen fordi det er en filtype som ikke støttes, eller fordi filen er skadet

Feilmeldingen skyldes enten at Adobe Digital Editions ikke har blitt installert på din pc/mac eller at innstillingene på din PC er satt til å åpne ebøker med Adobe Reader.

Løsninger:

Installer Adobe Digital Editions hvis du ikke har dette fra før.

Installasjonsside for Adobe Digital Editions

Husk deretter å autorisere leseprogrammet med din BokskyaID eller din AdobeID. Dette sikrer at du kan ha kopibeskyttede ebøker på flere maskiner

Slik autoriserer du:

1. Trykk "help" i toppmenyen i Adobe Digital Editions

2. Trykk "authorize computer"

3. Trykk "ebook Vendor"  Bokskya eller AdobeID (Vi anbefaler at Bokskya brukes som standard)

4. Skriv inn brukernavn og passord til din BokskyaID (evt. din AdobeID)

JEG HAR ALLEREDE INSTALLERT ADOBE DIGITAL EDITIONS, MEN FÅR FORTSATT FEILMELDING VED NEDLASTING

Hvis du allerede har installert Adobe Digital Editions, skyldes feilen innstillingene på din pc. Du kan undersøke og endre innstillingene på din pc på denne måten:

Følgende veiledning gjelder for Windows 7. Dette kan endre seg fra versjon til versjon av Windows.

1. Klikk Windows-ikonet nederst i venstre hjørne

2. Klikk Standardprogrammer (eller kontrollpanel og så standardprogrammer hvis du har en eldre versjon av Windows)

3. Du får nå opp en liste med 4 valg. Klikk på valget "tilknytt en filtype eller en protokoll til et bestemt program"
Det lastes nå inn en liste over ulike filtyper og hvilke program som ligger som gjeldende standardprogram for å åpne disse filene. Dette kan ta 10-15 sekunder. Filtypene ligger alfabetisk i venstre kolonne og gjeldende standardprogram ligger i høyre kolonne.

4. Du finner nå fram til linje med filtype .acsm og filtype .epub. I høyre kolonne på disse filtypene skal det stå Adobe Digital Editions.

5. Dersom det ikke står Adobe Digital Editions som standardprogram for en eller begge av disse filtypene, marker linjen med denne filtypen og klikk "endre program" oppe til høyre for toppen av tabellen

6. Du vil så få opp en liste over anbefalte programmer og her vil normalt sett Adobe Digital Editions komme opp. Du klikker så for å velge dette som standardprogram og innstillingene på din pc vil deretter bli oppdatert.

Det kan være lurt å gjøre en omstart på pc-en/mac-en etterpå for å sikre at innstillingene blir lagret.