Hvordan lese kopibeskyttede ebøker på en pc/mac

For å lese ebøker på en PC eller en Mac trenger man et leseprogram.
Tanum.no anbefaler at du bruker Adobe Digital Edition (ADE).
Dette programmet kan du også bruke til å flytte ebøker over på et lesebrett.

De fleste norske ebøker er vannmerkede, men noen har en teknisk kopibeskyttelse. For de ebøkene som har en teknisk kopibeskyttelse (merket kopibeskyttet) er det viktig at man legger inn en ID i programmet. På denne måten vil ebøkene du laster ned knyttes opp mot din ID.

Når du registrerer deg på Tanum.no opprettes det automatisk en ID for deg hos Bokskya. Har du registrert deg hos en annen norsk ebokforhandler tidligere som er tilknyttet Bokskya, vil vi ikke opprette en ny ID, men knytte din bruker hos Tanum opp mot denne.

Når du laster ned en ebok med kopibeskyttelse vil denne knyttes opp mot ID`en som er lagt inn i leseprogrammet ditt. Det enkleste er å benytte BokskyaID-en din, men du kan også opprette en AdobeID på Adobe sine nettsider og bruke denne.

Det er viktig at du vet hvilken ID ebøkene dine knytter seg opp i mot.

Her er en kort forklaring på hvordan man installerer ADE med BokskyaID og setter det opp for bruk med Tanum.no og laster ned eboken.

Opprett/endre passord til din BokskyaID

1. Klikk på denne lenka for å komme til Bokskyas nettsider.
  2. Klikk på "Glemt/opprett passord"
  3. Legg inn din epostadresse og klikk på "Endre/opprett passord"
  4. Du mottar en epost med en lenke til Bokskyas sider.
  5. Klikk på lenken og fyll inn ønsket passord.

Installer Adobe Digital Editions.

1. Last ned ADE fra denne siden.
  2. Installer ADE på din PC eller Mac.
  3. Klikk på "Help"-menyen øverst og velg "Authorize Computer..."
  4. Velg Bokskya fra rullegardinmenyen "eBook Vendor"
  5. Legg inn BokskyaID`en (epostadressen du bruker til å logge deg inn på Tanum.no) under "Vendor Login ID"
  6. Legg inn passordet du opprettet hos Bokskya under "Vendor Password" og klikk på "Authorize"

Laste ned eboken fra Min Side

1. Logg inn på Min Side>Mine ebøker på Tanum.no
  2. Trykk "last ned" under den eboken du vil laste ned
  3. Du får nå et spørsmål om hva du vil gjøre med filen. Velg "åpne"
  4. Eboken åpner seg nå automatisk i Adobe Digital Editions på din pc