Hva er en BokskyaID og hva er en AdobeID

AdobeID
En AdobeID er selve nøkkelen til å kunne låse opp ebøker som er beskyttet med Adobe DRM.
Adobe DRM er kopibeskyttelsen som store deler av den norske bokbransjen bruker.

For å få en AdobeID må du opprette en brukerkonto hos Adobe. Denne kontoen gir deg adgang til ulike tjenester som leveres av Adobe, deriblant tjenester knyttet til lesing av kopibeskyttede ebøker.

Opprettelsen av en slik Adobe-konto er gratis og kan gjøres på Adobes nettsider. Alt du trenger å gjøre er å oppgi brukernavn (som er identisk med din epostadresse), lage et passord, samt taste inn noen få andre opplysninger.

BokskyaID
En BokskyaID er i praksis det samme som en AdobeID.
Når du registrerer deg på Tanum.no opprettes det automatisk en BokskyaID for deg så du skal slippe å registrere en AdobeID.

Hvis du tidligere har registrert deg hos Ark.no eller hos en annen norsk ebok forhandler tilknyttet Bokskya har du allerede en BokskyaID og din digitalbokkonto kobles opp mot denne.

Hva har dette med epostadressen min å gjøre?
Det er epostadressen som holder på tilknytningen mot en AdobeID/BokskyaID. I praksis kaller vi IDen det samme som epostadressen den er knyttet opp mot.